Jeg elsker højtider - og selvom stor bededag ikke er en dag jeg på den måde fejrer, er jeg selvfølgelig klar med varme hveder. Og for første gang i mit liv skal jeg bage hveder selv.
Selvom jeg endnu ikke har bagt dem, vil jeg lige smide opskriften til inspiration til alle jer andre. Senere skal jeg nok poste billede og anmeldelse.
Til 12 hvedeknopper skal du bruge:
- 50 g smør
- 1½ dl kogende vand
- 1½ dl kærnemælk
- 1 tsk salt
- 3 spsk sukker
- 1½ tsk stødt kardemomme
- 15 g gær
- ca. 500 g hvedemel
Slå dejen ned og tril den til en pølse. Den pølsen i 12 stykker. Læg bagepapir i en lille bradepande eller et firkantet ildfast fad. Tril stykkerne til boller og læg dem i formen med ca. 1½ cm afstand. Drys en smule mel over dem, dæk dem til og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 1 times tid).
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovnvarme. Pensl hvedeknopperne med en blanding af vand og kærnemælk. Sæt dem midt i ovnen og bag dem i ca. 25 min.
Før hvederne serveres skal de flækkes og ristes gyldne i ovnen ved 250 grader. Eller under grillen.
Update:
1 kommentarer:
Mums.. de ser bare gode ud..
Vi må ha' dem til go'e til næste år..:o)
Knus C
Send en kommentar