Til en dejlig søndag morgen hører selvfølgelig nybagte boller - og det behøver faktisk ikke at betyde at man skal stå op før solens frembrud. Man kan i stedet lave "koldthævede morgenboller" - en nem og meget lækker vej til gode lune søndagsboller.
Her er en opskrift jeg rørte sammen i går aftes: (du får ca. 12 temmelig store boller)
- 750 g hvedemel
- 150 g havregryn
- 7 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk honning
- ½ spsk salt
- 3 spsk olie
- Pynt til toppen, eks. blå birkes, havregryn el.lign.
Rør gæren ud i det kolde vand, og tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemel i dejen lidt af gangen og rør den glat. Dejen skal være meget blød og våd (hold lidt mel tilbage hvis den bliver for fast i det).
Kom film eller låg over skålen og stil den i køleskabet natten over.
Sådan gør du (søndag morgen):
Sæt dejklatter på bagepapir med to skeer (eller eventuelt med hænderne, der blot skal være meget våde, så ikke dejen klistrer fast).
Tænd ovnen på 220 grader og lad bollerne hvile til ovnen er helt varm. Pensl bollerne med vand og drys med pynt, - jeg pyntede med blå birkes på 6 af bollerne og de resterende 6 med havregryn.
Bag bollerne 18-20 minutter på midterste rille til er er gylde og lækre :o)
Velbekommen.
Til vi ses igen, husk at forkæl dig selv og dem du holder af med frisk bagværk og andet godt :o)
2 kommentarer:
Mums.. Man glæder sig jo allerede til det bliver søndag igen..:o)
Hey smukke :o)
Ja de er bare go'e... Og det er jo super nemt på den måde. Men pas på, de hæver MEGET! Min skål kunne slet ikke rumme dejen ;o)
Send en kommentar