Opskrifter

Opskrifter
Du kan på denne side finde nogle af mine ynglings opskrifter - opskrifter der sikrer glæde og et super godt resultat

Sundhed

Sundhed
Det er også på denne side du kan læse om sundhed, den sundhed der virker for mig, og den nye viden jeg tilegner mig undervejs

Brød

Brød
At bage Brød er helt sikkert en af mine store passioner, elsker at bage - og har lovet mig selv at jeg ikke vil købe brød mere, det hele skal laves selv.

Her Stephy, her skal du indsætte billed når du vil ændre det:-))

Her Stephy, her skal du indsætte billed når du vil ændre det:-))

Stor bededag = stor hvededag

| onsdag den 18. maj 2011
Stor bededag er en flagdag

Jeg elsker højtider - og selvom stor bededag ikke er en dag jeg på den måde fejrer, er jeg selvfølgelig klar med varme hveder. Og for første gang i mit liv skal jeg bage hveder selv.
Selvom jeg endnu ikke har bagt dem, vil jeg lige smide opskriften til inspiration til alle jer andre. Senere skal jeg nok poste billede og anmeldelse.

Til 12 hvedeknopper skal du bruge:
  • 50 g smør
  • 1½ dl kogende vand
  • 1½ dl kærnemælk
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 15 g gær
  • ca. 500 g hvedemel
Kom smørret i dejskålen og hæld det kogende vand over. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker og kardemomme. Rør det sammen og tilsæt gær. Rør grundigt igen. Tilsæt 2/3 af melet. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Skrab dejen ud på bordet og ælt grundigt og længe til den er blank og elastisk, men kun lige akkurat slipper fingrene. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted (det tager ca. 1-2 timer).
Slå dejen ned og tril den til en pølse. Den pølsen i 12 stykker. Læg bagepapir i en lille bradepande eller et firkantet ildfast fad. Tril stykkerne til boller og læg dem i formen med ca. 1½ cm afstand. Drys en smule mel over dem, dæk dem til og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 1 times tid).
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovnvarme. Pensl hvedeknopperne med en blanding af vand og kærnemælk. Sæt dem midt i ovnen og bag dem i ca. 25 min.

Før hvederne serveres skal de flækkes og ristes gyldne i ovnen ved 250 grader. Eller under grillen.

Update:


Behøver jeg anmelde dem? Jeg har bare at sige MUMS!

1 kommentarer:

{ frk Cindie } at: 22. maj 2011 kl. 07.38 sagde ...

Mums.. de ser bare gode ud..
Vi må ha' dem til go'e til næste år..:o)
Knus C

Send en kommentar

 

Copyright © 2010 Frk. Hemmingsen | Design by Dzignine